Uporabnike nadalje obveščamo, da smo vključeni v nacionalni sistem enotnega obveščanja o rezultatih testiranja na virus SARS-CoV-2 s sms sporočili. Pacienti boste o rezultatu testiranja obveščeni s sms sporočilom s številke 051 285 886. Ker v zadnjih dneh opažamo, da veliko število pacientov ne potrdi možnosti obveščanja s sms sporočilom, vam posredujemo bolj podrobna navodila glede poteka obveščanja:
- s številke 051 285 886 boste prejeli sms sporočilo, da je rezultat vašega testiranja na voljo.
- na sporočilo odgovorite tako, da vpišete zadnja dva znaka številke z vaše zdravstvene kartice. V kolikor nimate ZZZS kartice, pa odgovorite s štirimestno letnico rojstva.
- če boste odgovorili pravilno, boste v naslednjem sporočilu prejeli rezultat testiranja. V primeru pozitivnega rezultata boste prejeli tudi TAN kodo za aplikacijo #OstaniZdrav.
- če na sms ne boste odgovorili, ne boste odgovorili pravilno ali boste zavrnili obveščanje po sms, vas bomo o rezultatih obvestili po telefonu iz ambulante COVID-19 Zdravstvenega doma Brežice.
- v kolikor razpolagate z digitalnim potrdilom, lahko rezultat testiranja na COVID-19 preverite tudi na portalu zVEM: https://zvem.ezdrav.si .

Vse uporabnike še naprej pozivamo k doslednemu spoštovanju vseh preventivnih ukrepov za obvladovanje okužbe:
umivanje rok, pravilno nošenje maske in vzdrževanje distance ter tudi z uporabo aplikacije #ostanizdrav ščitimo sebe in s tem tudi druge pred širjenjem novega koronavirusa. Najbolj preprosti ukrepi so pri preprečevanju virusa zelo učinkoviti, če se jih le dosledno držimo. Pazimo na redno in pravilno uporabo maske v zaprtih prostorih, poskušamo se ne dotikati obraza, bolj pogosto si umivamo roke, če pa to ni možno, si jih razkužimo, ohranjamo varno razdaljo, kašljamo in kihamo v rokav ter ostanemo doma, ko se ne počutimo dobro in imamo vročino.

Zdravstveni dom Brežice
Černelčeva cesta 8, 8250 Brežice

Tel: 07 4991 400
Tajništvo: 07 4991 449

E-mail: info@zd-brezice.si

- Izjava o dostopnost
Piškotki